Latté och en stor kaka tack!

Vi har två cafén här i vår lilla by Leksand. Ett är, enligt mig, populärare än det andra och detta heter Siljans. Där sitter rutingubbar och äter samma sak varje dag samtidigt som de snackar om trav eller dåtid.  Mammor som är mammalediga och är sugna på lite dyra bakelser och sedan kommer den nya "gruppen" som sakta men säkert har ökat kraftigt de senaste åren: Plugg-flickorna.
Dessa tjejer går på café för att låtsasplugga vilket innebär att de lägger ut alla böcker så folk ska se och ritar smått med bläckpenna. Till sitt "pluggande" behövs ju såklart fika. De beställer in en latté av något slag eller en kaffe som de sedan häller mjölk i och till kaffedrycken tar de en stor kaka. Helst med lite choklad på. När dessa tjejer har låtsaspluggat en stund och ätit upp kakan så känner de för en cigg. De bylsar på sig tröjor, jackor och halsdukar för att se så mysiga ut som möjligt och spatserar sedan ut. Väl ute plockar de upp ett varsitt paket Marlboro Gold (eller Red) och tänder en cigarett. Det spelar ingen roll vilket väder det är, men röka ska de. När cigaretten är slut går de in igen, plockar av sig alla ytterplagg och rör med skeden i den halvkalla kaffedrycken. Efter en stund kommer de överrens om att gå hem till någon och titta på en konstrelaterad film enbart för att sticka ut ur mängden.

Kommentarer
Postat av: Läjon

"Efter en stund kommer de överens om att gå hem till någon och titta på en konstrelaterad film enbart för att sticka ut ur mängden."



:D:D

2008-11-01 @ 17:15:16
Postat av: Sofie

Det är så det är hahaha

Postat av: Alida

Haha en konstrelaterad film som de inte fattar ett dugg av egentligen.

2008-11-01 @ 21:01:24
URL: http://folkabussrevolutionisten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback